fbpx

El CRÈDIT de Jordi Galceran

Direcció: Jaume Figueras

Repartiment
Gregori (director de banca): Ignasi Campmany
Antoni Vicens: Jaume Paltor

Ajudants de direcció: German Díaz, Llorenç Segura, Jana Figueras
Regidora: Jana Figueras
Disseny escenografia: Júlia Figueras
Disseny il·luminació, llum i so: equip Tècnic de la Passió d’Olesa de Montserrat
Realització escenografia i coordinació: La Passió d’Olesa de Montserrat
Producció: La Passió d’Olesa de Montserrat
Fotografies i xarxes socials: German Díaz
Cartell: Júlia Figueras
Agraïments: Bea Galan, Pau Povill, Francesc Escorsell, Ricard Xairó
Amb el suport de: Ajuntament d’Olesa, Generalitat de Catalunya-Departament de Cultura, Diputació de Barcelona

Durada: 90 minuts (sense entreacte)

NOTA DEL DIRECTOR
Malgrat El crèdit es va estrenar a La Sala Villarroel el setembre del 2013, continua, avui, tan vigent com el primer dia.
Si demanar un crèdit fa dotze o tretze anys podia semblar bufar i fer ampolles, fer exactament el mateix en els moments que vivim s’ha convertit en una tasca pràcticament impossible, condemnada indefectiblement al fracàs.
D’això i de la persistent, enutjosa i cruel crisi en què estem tots immersos ens parla, amb l’humor àcid i terriblement lúcid, Jordi Galceran amb la seva obra: El crèdit.
L’obra és una gran comèdia sobre l’economia, la crisi, la desesperació, la fragilitat de les relacions humanes i, també, encara que no ho sembli a primera vista, sobre les estranyes i insondables relacions de parella. Es una crítica despietada sobre quina hauria de ser i és la funció que tenen les entitats bancàries dins la nostra societat, que com deia, el popular còmic català Joan Capri: “…els Bancs quan els hi demanes diners, semblen bancs de pedra”.
El text, a més a més d’una radiografia contundent i precisa, a partir d’una anècdota senzilla i bastant surrealista, de les limitacions i de l’esclavatge del sistema capitalista, també ens ofereix un duel interpretatiu de luxe i promet fer-nos passar una hora i mitja plena de rialles i àcides reflexions sobre la trista realitat que ens ha tocat viure. Una obra tan necessària com balsàmica, que si més no espero que us entretingui una estona.

JAUME FIGUERAS
Olesa de Montserrat, octubre 2020

Programa de mà en .pdf

Infoespectador: per les mesures de prevenció del coronavirus vigents, tota persona diagnosticada o amb símptomes de COVID-19, pendent de resultat de prova PCR o bé que hagi estat en contacte amb alguna persona malalta de coronavirus els 14 dies anteriors a la representació no podrà assistir-hi. Preguem que tothom respecti en tot moment les normes vigents: higiene de mans (hi haurà gel hidroalcohòlic a disposició del públic), distància interpersonal i mascareta que cobreixi nas i boca. No es permetrà l’accés i estada al recinte a ningú que no dugui posada la mascareta. La Passió d’Olesa de Montserrat es reserva el dret de prendre la temperatura al públic abans d’accedir al teatre a efectes de descartar presència de febre.