fbpx

El passat dimarts 23 d’octubre, La Passió d’Olesa va rebre un reconeixement especial, amb motiu de l’Any Fabra, per formar part del Cens d’entitats de foment de la llengua catalana. El Jurat, presidit per la consellera de Cultura, Laura Borràs, ha distingit entitats i persones per la seva contribució a la projecció social de la llengua catalana en els VII premis Pompeu Fabra, a la sala petita del Teatre Nacional.

Amb els premis Pompeu Fabra, instituïts l’any 2008, el Departament de Cultura, a través de la Direcció General de Política Lingüística, reconeix i premia les persones, entitats, empreses o organitzacions que contribueixin en la projecció social de la llengua catalana i, fent públic aquest reconeixement, fomenta l’acció de la societat civil en l’impuls del català en els sectors de regulació privada.
Enguany el lliurament dels premis ha estat especialment solemne ja que s’ha inscrit en la commemoració de l’Any Fabra, els 150 anys del naixement del lingüista i gramàtic català més il·lustre i els 100 anys de la publicació de la Gramàtica catalana. L’acte va tenir lloc el passat dimarts 23 d’octubre a la Sala Petita del Teatre Nacional de Catalunya. El va presidir la consellera de Cultura, Laura Borràs, acompanyada de la directora general de Política Lingüística, Ester Franquesa.
El guardó dels set premis consisteix en un bust de bronze, obra de l’escultor Manuel Cusachs, i en una sèrie de litografies numerades i signades pel mateix autor per a les entitats que reben el reconeixement especial.