fbpx

El pintor Jaume Muxart, autor del cartell de La Passió de la temporada 2009, ha mort avui a l’edat de 96 anys. Des de La Passió d’Olesa volem expressar el nostre condol a la família i amics de Muxart per aquesta pèrdua, que també sentim com a pròpia per la vinculació de la nostra entitat amb el pintor de Martorell.
Jaume Muxart va ser també el primer protagonista dels Diàlegs d’Art amb els autors del cartell de La Passió d’Olesa, una activitat que es coorganitza de fa una dècada juntament amb la Fundació Escola Municipal d’Arts i Oficis.

El cartell de Jaume Muxart
El cartell que Muxart va crear per a La Passió d’Olesa condensa alguns dels trets més característiques de l’obra del martorellenc: la força del traç, l’expressivitat, la llum i el color. En ella, una creu amb matisos vermells, negres i blaus destaca sobre un fons de tons més clars, propers al blanc.
Jaume Muxart va participar en la creació del grup d’avantguarda Taüll, juntament amb Modest Cuixart, Josep Guinovart, Antoni Tàpies, Marc Aleu, Jordi Mercadé i Joan Josep Tharrats. La pintura de Muxart, essencialment colorista, entenia el color com la manera més directa d’expressió del seu món personal.
El ‘Muxart. Espai d’Art i Creació Contemporanis’ de Martorell, situat a l’antiga casa Par, aplega actualment bona part de la seva obra.

Relacionat > Fons d’Art de La Passió d’Olesa