fbpx

El pintor Alfons Borrell, autor del cartell de La Passió de la temporada 2006, va morir a Sabadell el proppassat dimarts als 89 anys d’edat. Des de La Passió d’Olesa volem expressar el nostre condol a la família i amics de Borrell per aquesta pèrdua, que també sentim com a pròpia per la vinculació de la nostra entitat amb el pintor.

El cartell de Borrell
L’obra de Borrell s’emmarca dins de l’abstracció i se’l considera un dels grans exponents d’aquest corrent a casa nostra, juntament amb figures com Tàpies, Ràfols Casamada i Hernández Pijuan. La Passió d’Olesa de Montserrat té l’honor de poder comptar amb creacions de tots ells per a l’espectacle al Fons d’art de l’entitat.
El cartell que Borrell pintà per a la Passió d’Olesa destaca per una gran taca de color taronja descentrada sobre un fons nítidament blanc des de la qual es projecten radialment línies de color grisós.
Borrell, barceloní de naixement i sabadellenc d’adopció, va començar la seva formació a Mallorca i la continuà a l’Escola de Belles Arts de Barcelona als anys 50. Molt aviat va deixar enrere la figuració per abraçar l’abstracció, un estil al qual es va mantenir fidel al llarg de la seva carrera.
El seu vessant artístic el compaginava amb la feina de rellotger, un fet que, destaquen alguns experts, li va permetre poder crear sense pressió el seu art.

 

Relacionat > Fons d’Art de La Passió d’Olesa de Montserrat