fbpx

La temporada 2022 de La Passió d’Olesa de Montserrat veurà la transformació més gran de l’espectacle de les darreres dècades, en què un nou concepte dramatúrgic es combina amb una gran potència escènica per oferir una representació molt més emotiva, humana i propera al públic. A més, es passarà de tres actes a només dos, amb una durada prevista de 2h (entreacte inclòs). La temporada 2022 anirà del 20 de març a l’1 de maig i tindrà un total de 7 representacions.

Aquesta evolució i transformació de La Passió d’Olesa de Montserrat no és fruit d’un dia. L’entitat fa anys que va iniciar la reflexió sobre quin havia de ser el futur de l’espectacle. Aquest treball previ, juntament amb un nou concepte de tractament dramatúrgic, tècnic i escenogràfic sorgit la feina feta per l’equip de col·laboradors de l’entitat, donen com a resultat una Passió d’Olesa molt diferent de com s’havia vist fins ara. Les escenes ja no segueixen estrictament l’ordre cronològic –l’espectacle té diversos moments de flashback- i els quadres s’enllacen entre ells d’una manera fluïda i vibrant, a una velocitat que ha suposat tot un repte logístic.

Es recuperen textos que feia dècades que no pujaven a escena, però que permeten entendre millor les motivacions dels personatges, i es deixen enrere quadres que feia temps que formaven part de l’espectacle. Al capdavant de l’equip creatiu del nou muntatge hi ha per primer any un tàndem, el format per Xavier Povill –net de l’autor del text- i Joan Gil.

Aquesta transformació ha implicat que els preparatius de la temporada 2022 comencessin ja a la tardor i s’intensifiquessin a partir de gener. Actors i actrius, equip tècnic i tramoia han hagut d’aprendre des de zero les bases del nou espectacle i preparar i ajustar tots els mecanismes necessaris per a la temporada 2022. També s’han hagut de fer alguns retocs en l’escenografia del teatre fruit de la nova dramatúrgia.

Tots ells, i la resta de col·laboradors i col·laboradores que integren La Passió d’Olesa, us animen a venir a viure l’espectacle