fbpx

La Passió d’Olesa contribueix a fer encara més atractiva la celebració local de la Setmana Santa a través d’una segona aposta lligada a la raó de ser de l’entitat: el teatre i la tradició.

Així, Dijous i Divendres Sant al vespre es podrà gaudir de la representació de ‘El testament de Maria’, de Colm Tóibín, a l’edifici on hi havia l’antic Teatre Principal, espai que va acollir representacions de La Passió des de 1847 fins a 1919. ‘El testament del Maria’ portarà a escena les nou actrius que han interpretat les darreres dècades el paper de Maria, mare de Déu, a La Passió d’Olesa: Antònia Martells, Sílvia de Paco, M. Cristina Pujol, Tona Cerdeira, Dolors Xairó, Carmina Checa, Paquita Bellès, Núria Riera i M. Teresa Aiguadé.

Una oportunitat única de la qual només s’han programat tres representacions improrrogables aquesta Setmana Santa. La primera funció serà el dijous 29 a les 21h, i les altres dues, divendres 30 a les 18.30 i a les 21h. L’edifici de l’antic Teatre Principal és l’actual empresa Monsalmó i està situat al nucli antic d’Olesa, al carrer de la Clota, 1 (cantonada C/ Sant Josep Oriol).

‘El testament de Maria’ presenta una revisió de la figura de Maria, convertida en una simple camperola a qui han pres l’únic fill a causa d’una decisió divina que no comprèn. Una Maria pagana que passa els seus últims dies a Efes, turmentada per l’odi que s’ha desfermat en contra de Jesús i vigilada pels deixebles del seu fill. Ella sap que n’hi ha algun que escriu mentides i per això vol explicar el que va passar, segons ella, realment.

Podeu adquirir les entrades a Monsalmó el mateix dia de la representació. Donatiu de 5 euros que aniran destinats a la Sala Petita de La Passió.

 

Novetats i antigues escenes de La Passió per divendres Sant. Vine a recordar-les!