fbpx

L’artista exposarà una selecció de la seva obra al vestíbul del teatre durant el mes de març

Ignasi Aballí ha estat l’artista escollit enguany per crear el cartell institucional de La Passió d’Olesa. Aballí, artista visual reconegut internacionalment, serà aquest divendres 22 de febrer a La Passió per protagonitzar una nova edició dels Diàlegs d’Art i inaugurar l’exposició de la seva obra que es podrà veure, des d’aquest cap de setmana i fins a finals de març, al vestíbul del teatre. L’acte començarà a les 19.30h.

L’obra d’Aballí es caracteritza per elements com són la no-intervenció en el material -de manera que aquest es transformi sense l’acció física de l’artista-, l’absència o els materials de la vida quotidiana.

El Diàleg d’Art és una activitat coorganitzada entre La Passió d’Olesa i la Fundació Escola Municipal d’Arts i Oficis en què l’artista té l’oportunitat de parlar sobre la seva trajectòria professional, explicar el procés creatiu del cartell de la temporada en curs de La Passió d’Olesa i donar el tret de sortida a l’exposició. L’acte compta amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Olesa de Montserrat.

La mostra sobre Ignasi Aballí es podrà visitar dissabte i diumenge de 18 a 20h fins al 31 de març.

Ignasi Aballí, un artista amb una llarga trajectòria internacional
Artista visual, Aballí ha realitzat diverses exposicions individuals a Espanya i a l’estranger, entre les quals destaquen les realitzades al Macba de Barcelona (2005), al Museu Serralves d’Oporto, la IKON Gallery de Birmingham i el ZKM de Karlsruhe (2006), la Pinacoteca do Estado de Sao Paulo (2010), el Museu Artium de Vitoria (2012), el Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía (2015), la Fundació Miró de Barcelona (2016) i el Museu d’Art de la Universitat Nacional de Colombia a Bogotà (2017).

Ha exposat en diferents ocasions a les galeries Estrany de la Mota de Barcelona, Elba Benítez de Madrid i Meessen de Clercq de Brussel·les, i exposa regularment a les galeries Nordenhake (Berlin), Proyecto Paralelo (Ciutat de Mèxic) i Thomas Bernard (París).

Aballí ha participat a la 52a Biennal de Venècia (Itàlia, 2007), la 8a Biennal de Sharjah (Emirats Àrabs, 2007), la XI Biennal de Sidney (Austràlia, 1998), la 4a Triennal de Guangzhou (Xina, 2012) i la 13a Biennal de Cuenca (Ecuador, 2016). L’any 2009 va ser guardonat amb el Premio Nacional de Arte Gráfico i el 2015 amb el V Premi Joan Miró.

Relacionat > Fons d’Art de La Passió d’Olesa