fbpx

T’has preguntat alguna vegada com fem el nostre espectacle? Ara mateix ets a punt de descobrir-ho.
Ens hem anat colant als assajos i preparatius per fotografiar i gravar les diferents seccions: la tramoia movent decorats; la gent de vestuari emprovant i endreçant la roba; les cosidores preparant noves peces; l’equip tècnic posant so i llum a punt, i els actors i actrius damunt l’escenari, seguint les instruccions de l’equip de direcció.
Al final de la pàgina et deixem un petit recull d’imatges, però trobaràs molt més material al nostre Instagram, al destacat d’històries La Passió BTS: com la fem?

Ah! I molt important. Totes i cadascuna dels centenars de persones que fan possible La Passió d’Olesa són voluntàries. Què, com t’has quedat?

Tot comença mesos abans
Bé, més que mesos, gairebé un any abans. Poc després d’acabar una temporada ja es comença a pensar en la següent. Estem sempre rumiant com millorar l’espectacle i fer-lo encara més impressionant. Direcció és la primera secció que es posa a treballar, en aquest sentit. A l’estiu els seus caps ja barrinen com serà la temporada següent.

A la tardor, actors i actrius amb paper comencen a preparar els seus textos. Fan lectures per conèixer millor que ningú les motivacions dels seus personatges i saber-los interpretar des de l’emoció. Com diuen a direcció, la clau està en el subtext.

Quan s’acosta finals d’any, l’equip tècnic posa en marxa els preparatius materials de l’espectacle. El teatre ja es comença a preparar per al ‘mode Passió’ i la resta de programació deixa pas al nostre espectacle insígnia. És hora de revisar tot el material de sonorització, veure si cal alguna cosa i posar a punt més de cent focus per il·luminar l’espectacle. Que no és poca feina.

Passat Nadal, la maquinària ja engega gas a fons. La tramoia s’incorpora als assajos per coordinar al mil·límetre els moviments d’escenografia -que són desenes!- i practicar les noves escenes. Tot un repte. Quan vinguis, entendràs el perquè. No els veuràs, però sense ells, no hi hauria la màgia de passar d’una escena a l’altra en qüestió de segons.

Actors i actrius comencen a assajar damunt l’escenari aquelles mateixes setmanes. Direcció marca aquí ja els moviments i gestos a escena, i l’equip tècnic ajusta el guió de so i llums. Compta que tots els actors i actrius que parlen -gairebé 70!- porten micròfon. Un repte logístic i de coordinació per poder-los posar i treure a temps i que tothom se senti quan toca. També l’equip de subtítols està en marxa per tenir-los a punt per estrenar temporada.

Mentrestant, a vestuari general engega la feina. Rentar, revisar, emprovar, posar en ordre tota la roba, que són més de 1.000 peces. A part, sovint cal fer peces noves o bé ajustar-ne algunes de les que ja hi són, i les cosidores són les encarregades d’aquesta feina.

El poble s’afegeix als assajos cap al mes de febrer, i des d’aquell moment els preparatius prenen embranzida fins a l’estrena.

Un cop arrenca la temporada, al teatre hi veuràs tres equips més de col·laboradors: taquilla, sala i botiga i maquillatge. El de vestuari, per la seva part, s’amplia per donar assistència a tots els actors i actrius que pujaran cada dia a escena.

Des que entris al teatre fins que en surtis, tothom que veuràs participar a La Passió d’Olesa haurà dedicat una part important del seu temps a fer que gaudeixis d’un magnífic espectacle. Quan ens veiem? 😉