Fons d'art

El patrimoni artístic de La Passió d'Olesa
Inici » Entitat » Fons d’art

Un llegat de més de 30 anys

Quan es va estrenar el nou teatre l’any 1987, la Passió, a través de diferents artistes de renom, va promoure una nova línia de cartells per a promocionar l’espectacle.

Gràcies a la seva contribució, la Passió d’Olesa va poder exportar una imatge de major modernitat més a joc amb l’espectacle que representa. Aquestes obres completen una valuosa col·lecció artística que creix temporada rere temporada i que suposa un esclat de diferents estils, tècniques i materials (acrílic, fotografia, pintura a l’oli, collage, carbó i llapis), i que s’ha convertit, a dia d’avui, en un patrimoni d’alt valor cultural per a l’art contemporani català.

 

Aballí, Gubern, Llopis, Armenter, Arumí, Pastor, Gonzalo, Montoya, Isern, Chancho, Puig, Muixart, Sala, Arranz Bravo, Artigau, Abelló, Borrell, Bartolozzi, Perejaume, Cuixart, Llimós, Hernádez-Pijuan, Guinovart, Clavé, Tàpies, Castells Planas, Llena, Ràfols Casamada, Subirachs, Viladecans, Fornas, Amat, Tharrats

2019: Ignasi Aballí

Ignasi Aballí (Barcelona, 1958) és l’autor del cartell de la temporada 2019 de La Passió d’Olesa.

En breu anunciarem la data del tradicional Diàleg d’Art amb l’autor, en col·laboració amb la Fundació Escola Municipal d’Arts i Oficis.

Artista visual, ha realitzat diverses exposicions individuals a Espanya i a l’estranger, entre les que destaquen les realitzades al Macba de Barcelona (2005), al Museu Serralves d’Oporto, la IKON Gallery de Birmingham i el ZKM de Karlsruhe (2006), la Pinacoteca do Estado de Sao Paulo (2010), el Museu Artium de Vitoria (2012), el Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía (2015), la Fundació Miró de Barcelona (2016) i el Museu d’Art de la Universitat Nacional de Colombia a Bogotà (2017).

 

 

Ha exposat en diferents ocasions a les galeries Estrany de la Mota de Barcelona, Elba Benítez de Madrid i Meessen de Clercq de Brussel·les, i exposa regularment a les galeries Nordenhake (Berlin), Proyecto Paralelo (Ciutat de Mèxic) i Thomas Bernard (París).

Aballí ha participat a la 52a Biennal de Venècia (Itàlia, 2007), la 8a Biennal de Sharjah (Emirats Àrabs, 2007), la XI Biennal de Sidney (Austràlia, 1998), la 4a Triennal de Guangzhou (Xina, 2012) i la 13a Biennal de Cuenca (Ecuador, 2016)
L’any 2009 va ser guardonat amb el Premio Nacional de Arte Gráfico i el 2015 amb el V Premi Joan Miró.