Fons d'art

El patrimoni artístic de La Passió d'Olesa
Inici » Entitat » Fons d’art

Un llegat de més de 30 anys

Quan es va estrenar el nou teatre l’any 1987, la Passió, a través de diferents artistes de renom, va promoure una nova línia de cartells per a promocionar l’espectacle.

Gràcies a la seva contribució, la Passió d’Olesa va poder exportar una imatge de major modernitat més a joc amb l’espectacle que representa. Aquestes obres completen una valuosa col·lecció artística que creix temporada rere temporada i que suposa un esclat de diferents estils, tècniques i materials (acrílic, fotografia, pintura a l’oli, collage, carbó i llapis), i que s’ha convertit, a dia d’avui, en un patrimoni d’alt valor cultural per a l’art contemporani català.

 

Gubern, Llopis, Armenter, Arumí, Pastor, Gonzalo, Montoya, Isern, Chancho, Puig, Muixart, Sala, Arranz Bravo, Artigau, Abelló, Borrell, Bartolozzi, Perejaume, Cuixart, Llimós, Hernádez-Pijuan, Guinovart, Clavé, Tàpies, Castells Planas, Llena, Ràfols Casamada, Subirachs, Viladecans, Fornas, Amat, Tharrats

2018: Sílvia Gubern

El cartell de la temporada 2018 de La Passió d’Olesa és obra de Sílvia Gubern.

La presentació oficial va tenir lloc dissabte 3 de març a les 19.00h i la vetllada va donar el tret de sortida a l’exposició sobre l’obra de Sílvia Gubern a l’Espai d’Art del Teatre, que es podrà veure durant tot el mes de març.

El cartell de Gubern està marcat per la simbologia: la muntanya de Montserrat, que forma part de l’anomenat txakra del cor de la Terra -representant també al cartell- i un grial. Tot plegat, sota la paraula ‘LUX’ (llum, en llatí) i amb un fons completament lila, color associat a la feminitat.

Gubern va formar part de la primera promoció de l’Escola Elisava d’art i disseny i se la considera de les pioneres de l’escena avantguardista catalana dels anys 60. Va formar part del grup el Maduixer i també va ser professora a l’Escola Eina.

Ha exposat obres seves al FAD i al MACBA en diverses mostres col·lectives i també ho havia fet periòdicament a la Sala Vinçon de Barcelona. Autora multidisciplinària, ha treballat igualment l’escriptura, l’escultura, el disseny i les intervencions en espais.

Viu l'espectacle en directe

Consulta les dates de la temporada