fbpx

Fons d'art

El patrimoni artístic de La Passió d'Olesa
Inici » Entitat » Fons d’art

Un llegat de més de 30 anys

Quan es va estrenar el nou teatre l’any 1987, la Passió, a través de diferents artistes de renom, va promoure una nova línia de cartells per a promocionar l’espectacle.

Gràcies a la seva contribució, la Passió d’Olesa va poder exportar una imatge de major modernitat més a joc amb l’espectacle que representa. Aquestes obres completen una valuosa col·lecció artística que creix temporada rere temporada i que suposa un esclat de diferents estils, tècniques i materials (acrílic, fotografia, pintura a l’oli, collage, carbó i llapis), i que s’ha convertit, a dia d’avui, en un patrimoni d’alt valor cultural per a l’art contemporani català.

 

Sard, Coll, Aballí, Gubern, Llopis, Armenter, Arumí, Pastor, Gonzalo, Montoya, Isern, Chancho, Puig, Muixart, Sala, Arranz Bravo, Artigau, Abelló, Borrell, Bartolozzi, Perejaume, Cuixart, Llimós, Hernádez-Pijuan, Guinovart, Clavé, Tàpies, Castells Planas, Llena, Ràfols Casamada, Subirachs, Viladecans, Fornas, Amat, Tharrats

2022: Amparo Sard

L’autora del cartell de La Passió d’Olesa 2022 és l’artista Amparo Sard (Mallorca, 1976). Sard és docent a la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona i una artista amb reconegut prestigi nacional i internacional. En paral·lel a la seva tasca acadèmica, encadena de fa anys nombroses exposicions de la seva obra arreu del món, sobretot a Europa, Àsia i l’Amèrica del Nord.

L’obra creada per a La Passió d’Olesa ha suposat per a Sard explorar una nova línia creativa: el treball amb resines amb l’objectiu de ser fotografiades. L’artista havia creat anteriorment peces amb resina, però mai abans amb la intenció de traspassar-les a un pla bidimensional a través de la imatge.

Al cartell creat per Sard, d’un vermell intens, s’hi endevinen uns pulmons i el rastre d’una llançada, en una clara al·lusió a una de les imatges més icòniques de la passió, la crucifixió.

La dicotomia entre “allò bell” i “allò sinistre”, sempre present en l’obra de Sard, com ella mateixa reconeix, es llegeixen també en aquesta peça que és poètica al mateix temps que impactant i visceral. Una obra que no es processa tant amb la ment com amb l’emoció profunda, atàvica i antiga compartida entre totes les persones.

Entrevista amb Amparo Sard sobre el cartell per a La Passió d’Olesa 2022

Centre de preferències de privadesa

Necessàries

No es captura cap IP ni pel servei d'analítica, la qual és privada.

JSESSIONID, _cfuid, wpSGCachePypass, gdpr, gawp ma

Publicitat

Analítica

Altres