Fons d'art

El patrimoni artístic de La Passió d'Olesa
Inici » Entitat » Fons d’art

Un llegat de més de 30 anys

Quan es va estrenar el nou teatre l’any 1987, la Passió, a través de diferents artistes de renom, va promoure una nova línia de cartells per a promocionar l’espectacle.

Gràcies a la seva contribució, la Passió d’Olesa va poder exportar una imatge de major modernitat més a joc amb l’espectacle que representa. Aquestes obres completen una valuosa col·lecció artística que creix temporada rere temporada i que suposa un esclat de diferents estils, tècniques i materials (acrílic, fotografia, pintura a l’oli, collage, carbó i llapis), i que s’ha convertit, a dia d’avui, en un patrimoni d’alt valor cultural per a l’art contemporani català.

 

Aballí, Gubern, Llopis, Armenter, Arumí, Pastor, Gonzalo, Montoya, Isern, Chancho, Puig, Muixart, Sala, Arranz Bravo, Artigau, Abelló, Borrell, Bartolozzi, Perejaume, Cuixart, Llimós, Hernádez-Pijuan, Guinovart, Clavé, Tàpies, Castells Planas, Llena, Ràfols Casamada, Subirachs, Viladecans, Fornas, Amat, Tharrats

2019: Ignasi Aballí

Ignasi Aballí (Barcelona, 1958) és l’autor del cartell de la temporada 2019 de La Passió d’Olesa.

El Diàleg d’Art amb Ignasi Aballí va tenir lloc el passat 22 de febrer,  en un acte coorganitzat per La Passió d’Olesa i la Fundació Escola Municipal d’Arts i Oficis, amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Olesa de Montserrat.

El cartell per a la temporada 2019 d’Aballí ens parla de la no imatge i ens fa reflexionar sobre què vol dir afegir noves imatges en un món que n’és ple. La creació d’Aballí, al mateix temps, es pot llegir per la forma, per l’acció de plegar el paper. Uns plecs que per l’artista recorden, en certa manera, els plecs dels hàbits que pintava Zurbarán.

L’obra és una fotografia d’un paper plegat en forma de creu, que durant el Diàleg d’Art es va poder veure impresa per primer cop. “Quan l’he vist, m’agradava pensar que era el cartell del revés. Podria ser un cartell per darrere, tot i que no ho és”, explicà Aballí durant el Diàleg d’Art.

Trajectòria artística d’Ignasi Aballí

Artista visual, ha realitzat diverses exposicions individuals a Espanya i a l’estranger, entre les que destaquen les realitzades al Macba de Barcelona (2005), al Museu Serralves d’Oporto, la IKON Gallery de Birmingham i el ZKM de Karlsruhe (2006), la Pinacoteca do Estado de Sao Paulo (2010), el Museu Artium de Vitoria (2012), el Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía (2015), la Fundació Miró de Barcelona (2016) i el Museu d’Art de la Universitat Nacional de Colombia a Bogotà (2017).

Ha exposat en diferents ocasions a les galeries Estrany de la Mota de Barcelona, Elba Benítez de Madrid i Meessen de Clercq de Brussel·les, i exposa regularment a les galeries Nordenhake (Berlin), Proyecto Paralelo (Ciutat de Mèxic) i Thomas Bernard (París).

Aballí ha participat a la 52a Biennal de Venècia (Itàlia, 2007), la 8a Biennal de Sharjah (Emirats Àrabs, 2007), la XI Biennal de Sidney (Austràlia, 1998), la 4a Triennal de Guangzhou (Xina, 2012) i la 13a Biennal de Cuenca (Ecuador, 2016).

L’any 2009 va ser guardonat amb el Premio Nacional de Arte Gráfico i el 2015 amb el V Premi Joan Miró.