Història

Història

Més enllà de les cerimònies estrictament religioses, la vida, mort i resurrecció de Crist han estat, des de temps immemorials, el motiu d’inspiració més important per a artistes i representacions culturals de tota mena.

Olesa no n’és una excepció, més aviat tot el contrari. Olesa, a través de la seva Passió, és el marc des d’on es contempla una bella tradició que ha anat passant de pares a fills i que està documentada des de l’any 1538.

En aquelles llunyanes dates, els olesans van tenir la iniciativa de representar la vida, mort i resurrecció de Crist pels carrers del poble. Aquelles primeres representacions, de les quals només es disposa de referències en documents escrits, es van efectuar com una cerimònia religiosa per commemorar la mort de Jesús per Setmana Santa.

Amb el pas del temps, la iniciativa va esdevenir tradició, i la tradició un dels espectacles més importants, patrimoni del nostre país, que ha transcendit amb escreix allò que en origen era vinculat al període de Setmana Santa a Catalunya.

La Passió d’Olesa és la primera passió que va ser guardonada amb la Creu de St. Jordi de la Generalitat de Catalunya, de l’any 2002.

 • De 1538 a 1850

  Les primeres notícies documentals de La Passió d’Olesa es remunten a l’any 1538.

  Saber-ne més

 • De 1850 a 1980

  A principis del segle XX es va construir un nou local, el Círcol, i s’inicià una forta competència entre ambdós locals: el Círcol i el Teatre Principal.

  Saber-ne més

 • Del 1980 a 1990

  El dia 23 de febrer de 1983, pocs dies abans d’iniciar la temporada, un incendi va destruir el Gran Teatre de La Passió amb l’escenografia, els decorats, el vestuari i totes les instal.lacions.

  Saber-ne més

 • Des de 1990 a l’actualitat

  Els dissenys de l’escenografia, el vestuari i el muntatge van ser creació de Pere Francesch.

  Saber-ne més