Entitat

Entitat

La Passió la formen centenars de ciutadans.

Més enllà dels òrgans jurídics de l'entitat, La Passió és una tradició fortament arrelada a la ciutadania d'Olesa de Montserrat. Costaria trobar alguna família que no tingui alguna vinculació amb l'espectacle.

Ho avalen el miler de persones que participen a cada representació, els quasi cinc-cents anys d'història i el fet que els nous olesans també hi són benvinguts.

La Passió d’Olesa és gestionada pels membres de la Junta que formen el Consell Directiu.

Aquest Consell Directiu és renovat cada quatre anys mitjançant una convocatòria d’eleccions entre els col•laboradors de l’Entitat. Així mateix, el Consell Consultiu és l’òrgan de consulta i assessorament de Consell Directiu i pont de comunicació entre la direcció i els col•laboradors.

El Consell Directiu de La Passió, que es va constituir com a tal el 14 de novembre del 1940, va ser declarat pel Ministeri de l’Interior, entitat d’utilitat pública el 8 de gener del 1999, per premiar l’esforç participatiu de les més de mil persones que prenen part en l’espectacle. Un altre dels aspectes que va tenir en compte el Ministeri per a concedir tan distingida condecoració va ser l’organització i promoció de diferents activitats culturals que sense descans són impulsades des de la Junta.