Del 1980 a 1990

Del 1980 a 1990

El dia 23 de febrer de 1983, pocs dies abans d’iniciar la temporada, un incendi va destruir el Gran Teatre de La Passió amb l’escenografia, els decorats, el vestuari i totes les instal.lacions.

Tots els mitjans de comunicació se’n van fer ressò, i es van rebre, des de molts indrets, mostres de solidaritat davant l catàstrofe. Malgrat tot, es va començar a treballar perquè no s’acabés una de les tradicions culturals més arrelades a Catalunya.

Durant el període 1983-1986 no es va deixar de representar. S’escenificaren unes quantes escenes al barri antic de la vila i al Teatre Olesa, i es recuperà el text atribuït a fra Antoni de Sant Jeroni, sota la direcció de Joan Mallofré.

L’1 de maig de l’any 1987, gràcies a les aportacions econòmiques de les institucions polítiques i administratives de Catalunya i Espanya, La Passió d’Olesa de Montserrat inaugurà el Nou Teatre de la Passió. Però no només l’edifici fou de nova construcció, també es van crear altra vegada tots els decorats, el vestuari i l’escenografia.