XX Biennal d’Art Contemporani Català fins al 7 de maig a l'Espai d'Art

Set joves artistes catalans hi exposen la seva obra

XX Biennal d’Art Contemporani Català fins al 7 de maig a l'Espai d'Art

Inauguració el divendres 7 d'abril a les 20h

L’Espai d’Art de La Passió d’Olesa acull del 7 d’abril i fins al 7 de maig la XX Biennal d’Art Contemporani Català. La mostra permetrà gaudir de l’obra de set joves artistes del país i configura un impuls a l’art d’avui i un toc d’atenció de la creativitat més jove de casa nostra cap a la ciutadania en moments difícils per a l’àmbit cultural. Les obres presents a la Biennal són, també, representatives dels diferents corrents actuals de la plàstica que es duen a terme a Catalunya.

La Biennal d’Art Contemporani Català arriba un any més a Olesa de la mà de la regidoria de Cultura de l’Ajuntament i de La Passió, que de fa anys col·laboren per acollir a casa nostra aquesta destacada i acurada selecció de joves artistes del panorama català, tot apostant per mantenir viva la flama de les arts més noves.

A la convocatòria pública de la XX Biennal d’Art Contemporani Català, oberta a tots els joves del país, s’hi van presentar 61 dossiers, d’entre els quals el jurat de selecció va triar els set artistes que conformen l’edició d’enguany, i als quals s’atorga un ajut de 200€ per a la producció d’obra. Les obres escollides són representatives dels diferents corrents de la plàstica que en aquests moments conreen els artistes catalans i, tal com expliquen els impulsors de la Biennal, aquest és un certamen pioner de l’art jove, que és únic per les seves característiques al nostre país i fora d’ell.

La Biennal d’Art Contemporani Català és organitzada i coproduïda a nivell general per l’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès i Canals-Galeria d’Art i compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya i la col·laboració dels diferents ajuntaments –com el d’Olesa- que l’acullen, a més d’empreses i institucions públiques i privades, com és el cas de La Passió d’Olesa.

ARTISTES PARTICIPANTS
Lluc Baños nascut i amb domicili a Barcelona, Gara Basilio nascuda i amb domicili a l’Hospitalet de Llobregat, Clara Cortés nascuda i amb domicili a Vic, Dani Gasol nascut a Tarragona, viu a Barcelona, Iván Morales nascut a Girona, viu a Barcelona, Àlex Palacín nascut i amb domicili a Barcelona i Xavier Pretel nascut a Barcelona, viu a Argentona.

JURAT
El jurat de la Biennal 2016 representa el sector de les arts plàstiques a Catalunya i enguany està format per: Josep Canals, galerista i director de la Biennal; Aida Marín, historiadora d’art de Reus, Joana Llauradó, comissària independent resident a Sant Cugat, Albert Mercadé, director de la Fundació Arranz-Bravo de Barcelona; Dra. Mar Redondo, vicedegana de Cultura de la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona.

ITINERARI
Sant Cugat del Vallès, Cambrils, Reus, Cadaqués, Lleida, Vilafranca del Penedès, Olesa de Montserrat, L’Hospitalet de Llobregat i Tarragona

Podeu ampliar detalls al web de la Biennal d’Art Contemporani Català